IMG_3462.JPG

Tag med vennerne til Frankrig - 9. klasse

Udvekslingen - du bor og lever i Paris

Vil du gerne prøve at leve i en parisisk familie? Synes du - ligesom os - at det franske er fascinerende?

Eisbjerghus Internationale Efterskole har en udvekslingsaftale med Prepasup, som er er en forberedende skole med gymnasiepræg til de bedste universiteter i Frankrig og resten af Europa. Skolen ligger midt i Paris' berømte latinerkvarter.

Du kommer til enten at bo hos en fransk familie eller blive indlogeret på skolens kostskoleafdeling. I Paris oplever du både studielivet og kommer tæt på både dagligliv og seværdigheder i verdensbyen sammen med vennerne fra efterskolen.

Forberedelsen - vi klæder dig grundigt på

Udvekslingen til Paris er meget mere end en turistrejse. For at du får det optimale ud af turen, skal du naturligvis være grundigt forberedt. Vores fagpakke forbereder dig, så du får mest muligt ud af det.

Vi forbereder dig til udvekslingen med fagene Going Global, der er rejseforberedelse, Global Citizenship, som er kulturforståelse og IGSCE Engelsk (Cambridge Engelsk). Du kan se mere om dine fag og deres indhold her.

Genbesøg fra Paris

Det er ikke kun os fra efterskolen, der tager afsted. Vi får også besøg den anden vej. Her bliver franskmændene indlogeret i vores netværk af danske værtsfamilier. Når franskmændene besøger os, er du med til at bestemme, hvad de skal se og opleve. Det er ofte en stor oplevelse at tænke over, hvad der egentlig er dansk - og hvad vi gerne vil vise nogen, der måske aldrig har været i vores lille land.

Om Paris og Frankrig

Du tænker måske, at Frankrig minder meget om Danmark. Det er rigtigt på mange måder, men du vil også opleve en række slående forskelle: Frankrig er f.eks. et meget mere multikulturelt samfund - og det meste er bare større i et land med mere end 60 mio. indbyggere. Der er også helt andre regler for omgangen mellem lærere og elever - både de skrevne og de uskrevne regler.

På turen til Paris kommer vi tæt på nogle af de ting, der har gjort Frankrig til et af mest betydningsfulde lande i verdenshistorien, f.eks. kulturminder, museer og mindesmærker. Vi skal selvfølgelig besøge særlige steder som Notre Dame-katedralen, Pantheon og Eiffeltårnet. 

Om vores samarbejdspartner

Prepasup er en gymnasieskole på eliteniveau midt i Paris. Skolen arbejder for højeste faglige niveau, men søger også at integrere det sociale og menneskelige på en god og vedkommende måde.

På skolen møder du franskmænd fra Paris og omegn, der er på vej videre mod uddannelse og job - helt ligesom dig. Eleverne på Prepasup er typisk rigtig gode til engelsk.

 

 


Besøg os!

Du er altid velkommen til at komme, få en snak og mærke stemningen.

Læs mere

Tilmeld dig nu!

Hvis du allerede ved, at det skal være os, kan du tilmelde dig her.

Tilmelding

@Eisbjerghus - Instagram

Følg vores dagligdag på Instagram 

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik