Valgfag_musik.jpg

Valgfag

Sport og spænding

Fodbold for alle

Er du bidt af en gal fodbold?

Kan du li’ at spille fodbold? Måske har du hørt om Neymar, Messi, Ronaldo, Eriksen og alle de andre stjerner. Fodbold på Eisbjerghus er for alle, der har lyst – piger som drenge. Hvis bare du ved at bolden er rund og den skal i ”kassen”, så er fodbold lige noget for dig.

Vi træner teknikøvelser og får pulsen op men frem for alt spiller vi spillet. Målet er, at vi har det sjovt. Vi skal udfordre de andre efterskoler i området og det bliver skægt. Vi skal også snakke fodbold, klubber, ligaer og tabeller og drille hinanden, når vores yndlingshold vinder og taber.

Fodbold er kort sagt for dig, som synes fodbold er en genial sport.

Boldspil for alle

Bold, bold, bold!

Boldspil for alle henvender sig til alle jer, som gerne vil røre jer og få motion på en sjov måde og sammen med andre. Vi må gerne grine – også af hinanden.

Vi tager fat i de fleste traditionelle holdsportsgrene, eksempelvis volleyball, basketball, håndbold og fodbold, badminton etc. Derudover laver vi også en masse andre aktiviteter, så som fodtennis, hockey, beachvolley, og lignende sjove aktiviteter med en bold. Har DU en god ide, så er vi klar.

Når vejret er til det, kan vi sagtens finde på at cykle en tur til stranden. Vi er ude indtil efterårsferien og inde frem til påske – lidt regn og en frisk blæst holder os ikke tilbage. Så er du frisk, skal du vælge boldspil for alle!

Idrætscross

Idræt i højt gear

Idrætscross er dét fag på Eisbjerghus der flytter dine personlige grænser mest. Vi har MASSER af gode, skøre, sjove oplevelser og discipliner. Vi gi’r den gas og bliver til tider møgbeskidte. Det handler både om fysiske konkurrencer, mentale udfordringer, teamwork, personlige præstationer og helt sikkert om at have det sjovt.

SÅ: er du til skæg og ballade, OG er du klar til at give den en skalle, så er det faget for dig!

Gaming Academy

Boost dine 'gaming-skills'

Du hører et ladegreb og efterfølgende en skudsalve. Panikken spreder sig. Dine arme gør ondt og du hiver efter vejret. Du ved at dit team er havnet i et baghold og du kæmper for at nå tilbage til dem. Sveden hagler af dig. “Otte, ni….. Ti!” Du springer op. Lader dit gevær og er tilbage i kampen. En holdkammerat kaster sig mod gulvet og begynder: “En, to tre..” Han puster ud, sveder og bliver liggende på gulvet. Nu er det dig, der er top-gamer. Dit hold behøver dig og du springer frem fra dit skjul, lige tids nok til at se på skærmen at du er ramt og må kaste dig mod gulvet. Igen! Straffen er 10 armbøjninger.

I Gaming Academy træner du dine gaming-skills. Vi bruger forskellige typer af spil. Lige fra League og Legends til CS:GO. Vi kombinerer gaming og motion, så du øver dig i at tænke under pres og blive mere præcis når du spiller. Alle kan være med – uanset om du er øvet eller helt nybegynder.

Ud under åben himmel

I Friluftsliv skal vi ud og lege i det fri. Vi starter med et forløb i havkajak. Vi skal lære kajakken godt at kende og hvad den kan; redningsøvelser, roteknik, bugsering og selvredning. Desuden skal vi på en lang aftentur med madpakker, marsvin, solnedgang osv. – men først og fremmest skal vi lege, på, i og under vandet.

Derefter står den på træklatring, svævebane, supergynge, gangbro i høj og lav højde, svedhytte, rebbane over et klamt vandhul og lignende aktiviteter. Der bliver også tid til at hygge ved bålet, hvor vi laver lette bål-retter – og der er altid en kedel vand over til varm kakao.

I foråret tager vi på en overnatningstur hvor det primært handler om at hygge sig! Så friluftsliv er til dig som gerne vil udfordre dig selv, kan lide bålrøg i øjnene, varm kakao, saltvand, hygge og natur!

Musik og medier

Musik

Kom ind i musikken

Gennem musikken får du mulighed for at udtrykke dig på flere instrumenter (herunder din stemme), uanset om du er nybegynder eller meget øvet.

For værkstedsfaget musik er spilleglæden i fokus og selvom sammenspil er udgangspunktet, skal du ikke kun spille. Du skal også lytte og forholde dig til en del forskelligt musik. Af andre vigtige elementer der indgår kan nævnes musikhistorie, rytmisk træning, musikteori og instrumentkendskab.

Det er fedt at spille musik, men allerfedest når der er nogen, der lytter. Derfor er du med til at få musikken ud af øvelokalet, når musikholdene også fyrer den af foran et publikum.

Film og medier

Bag om filmens verden

I ’Film og medier’ arbejder vi med film som fortællerform. Vi ser film, men vi laver også vores egne kortfilm. Du får en grundlæggende viden om de arbejdsgange, der ligger bag produktionen af film.

En film-produktion er et resultat af mange menneskers samarbejde. Det stiller store krav til omhyggelig planlægning, tilrettelæggelse og afvikling. Det får du lov til at prøve i en gruppe. Du prøver alle de arbejdsopgaver, der knytter sig til produktionen; optagelse, bearbejdning og afvikling m.v.

I værkstedsfaget ‘Film og medier’ lærer du selvstændigt at planlægge og kreativt gennemføre tilrettelæggelse, optagelse, bearbejdning og afvikling af produktioner. Det er en sjov opgave, der ofte kræver stor indsigt og overblik.

Vi ser også nogle film, som ofte er anderledes end de normale blockbustere – og så har vi det hyggeligt sammen.

EIS-redaktionen

De gode historier
På EIS-redaktionen skriver vi om dét vi er eksperter i: efterskoleliv!

Du lærer hvordan man skriver til en blog og gør den attraktiv for besøgende. Vi arbejder med billeder, layout, skriveteknik, opbygning af blogindlæg og visuelle virkemidler. Desuden kommer vi omkring nogle af fotografiets mange genrer: produkt-, portræt-, natur-, og reportage-fotografering – og vi lærer at producere korte videoer.

Vi udgiver også et magasin, der bliver trykt og omdelt. Du er med til at skabe bladets profil – og levere indholdet i form af artikler, billeder, layout m.m. Desuden arbejder vi med hvordan vi kan gøre trykte billeder og grafik levende… i bogstaveligste forstand.

Det er en forudsætning at du er motiveret og er parat til at arbejde, både selvstændigt og sammen med andre. Spændende historier venter på at blive fortalt af EIS-redaktionen! Læs “EIS Life” her

 

Kreativt og kunstnerisk

Kunst og kreativitet

Slip kreativiteten løs

Kunst og kreativitet er faget hvor man får lov til at fordybe sig og udfolde sig kreativt.

Vi bestemmer selv hvad vi vil lave, lige fra idé til færdigt produkt. Vi arbejder i mange forskellige materialer og udtryksformer, så alle får et personligt produkt med sig hjem, til glæde og inspiration.

Der er en bred vifte af muligheder, vi kan f.eks. arbejde med design af smykker, pimp dine sko, hvad er en æske, lav din egen mindebog – det er fantasien der bærer faget.

Japansk kunst

Wabi Sabi i kunsten

“Wabi Sabi” er et traditionelt japansk ord, der oversat betyder ”Japansk skønhed” – skønhed med et stille og enkelt udtryk. Det kræver præcision og tålmodighed, for at kunne skabe kunst der er “Wabi Sabi”, japanske kunstnere har udviklet kunstformen igennem årtusinder. Vi skal forsøge at forstå hvad “Wabi Sabi” betyder for den kreative proces.

I værkstedsfaget Japansk kunst, skal du arbejde i værkstedet og skabe forskellige former for japansk kunst, både traditionelt og moderne. Du skal også lære historien om hvert emne. Origami, Kaligrafi, Kumihimo (japansk flætning), Mizuhiki (kunst med papir-snor), Kaga-temari (traditionelle bolde), kan være emner vi tager op.

Jeg glæder mig til at arbejde sammen med dig i værkstedet!

Tekstil

Sy, strikke og hækle

Du behøver ingen forudsætninger for at være med til at sy, strikke og hækle, bare du har lysten til at være kreativ. Du kommer til at formgive, udvikle og bruge din fantasi til at skabe dit helt eget og personlige kreative produkt.

Tekstil er faget hvor du f.eks. kan sy en skjorte eller en pyntepude til værelset, strikke et tørklæde, hækle en grydelap eller oldemorfirkant – der er frit valg. Din glæde, lyst og motivation er den drivende kraft i faget.

Billedkunst

På Eisbjerghus har du mulighed for at fordybe dig i faget billedkunst.

Du vil stifte kendskab til forskellige teknikker inden for tegning og vi vil arbejde med maleri i form af kridt, oliepasteller, akvarel, og akrylmaling. Du kan deltage om du er en rutineret tegner eller ej. Blot du har lyst til at være med og aktivt være en del at holdet. Det betyder også, at du kan komme med ideer til, hvad vi skal lave. Som underviser i faget finder jeg det vigtigt, at du som kunstelev er med til at skabe liv på væggene på Eis, så netop din årgang præger skolen.

 

Dybt og dannet

Lifebalance

Ro i sind og krop

Formålet med faget er at give dig mulighed for at stoppe op og sætte fokus på fysisk og mental sundhed og velvære gennem forskellige tilgange.

Hvordan sætter du mål og holder fokus på det, der er vigtigt for dig? Hvordan skaber du åndehuller, så der er tid til eftertænksomhed og indblik i dit liv? Hvad giver mening for netop dig, så du er dig selv i mødet med andre – samværdighed.

Undervisningen vil indeholde forskellige elementer fra Yoga, meditation, styrke og udholdenhed, mental træning, personlighedstests, positiv psykologi, coaching, kommunikation m.m.

Filosofi

Mellem himmel og jord

Lad os antage at verden faktisk eksisterer. Lad os antage at den ikke eksisterer. Hvad så?

Filosofi er bodybuilding for intellektuelle. Filosofi er teorier om verden, om dig, om mig, om samfundet, om Gud, om alt mellem himmel og jord. Du skal bruge hovedet til at tænke over livet, meningen med det hele og din plads i systemet. Er der overhovedet en mening med livet? Kan man tale om en plads i et system, og findes der i det hele taget et system? Lad os antage at verden faktisk eksisterer.

Psykologi

Os mennesker

I værkstedsfaget psykologi vil du møde forskellige psykologer og deres teorier om menneskets psyke og om menneskets psykiske sygdomme.

Du vil bedre kunne forstå dine egne og dine medmenneskers adfærd. Du vil ikke blive udsat for terapi, kun for teori. Du skal deltage i værkstedsfaget, fordi du gerne vil lære noget om menneskets psyke, og derigennem blive klogere på dig selv.

Besøg os!

Du er altid velkommen til at komme, få en snak og mærke stemningen.

Læs mere

Tilmeld dig nu!

Hvis du allerede ved, at det skal være os, kan du tilmelde dig her.

Tilmelding