Udvekslingsrejsen til Frankrig med efterskolen gav os ét stort fællesskab

Liva Emilie Vennerstrøm fra Nyborg går i 9. klasse på Eisbjerghus Internationale Efterskole, hvor hun netop er kommet hjem fra en spændende udveksling til skolens samarbejdspartner i Dreux, Frankrig. Efterfølgende har hun været vært for sine nye franske venner i Danmark – et besøg der har gjort indtryk for livet.

På spørgsmålet om hvorfor Liva valgte Frankrig som udvekslingsland melder hun ret klart ud: - Hovedårsagen var faktisk, at jeg ikke ville til Indien. Jeg rejser tit med min familie, og har besøgt en masse lande i Asien, så jeg følte lidt, at jeg havde set kulturer, der var i stil med Indiens, Jeg havde dog aldrig været i Frankrig, så derfor valgte jeg den destination. Jeg er nu, efter rejsen, ikke i tvivl om, at jeg valgte rigtigt, siger hun med et smil på læben.

Turen til udvekslingsskolen Lycée Edouard Branly har da også bekræftet Liva i, at man ikke behøver, at rejse til den anden side af jorden for at møde en helt anderledes kultur og få nogle fantastiske venner.

- Som en gruppe havde vi en masse fællestræk. Vi var alle teenagere med de typiske problemer, som teenagere har. Men det der bandt os sammen, var den fælles interesse for at møde en anden kultur – det var en fantastisk og super god følelse, siger hun og får et drømmende udtryk i øjnene.

Selvom udvekslingen primært har været fyldt med positive oplevelser, så er der dog én oplevelse, som står særlig tydeligt for Liva. Det var da de franske elever kom til Danmark – og allerede på anden dagen kastede dem alle ud i en tårevæddet situation, da Paris blev ramt af terrorangreb.

- Ingen af os havde forestillet os, at vi lige pludselig skulle træde til for vores franskmænd og være deres støttepunkt, siger Liva med alvor i stemmen og fortsætter: 
- Vi stod alle foran den franske ambassade, da det gik op for mig, at vi ikke var så forskellige alligevel. Vi stod ikke som to forskellige klasser og sørgede – vi stod som ét stort fællesskab.

- Selvom det var en rigtig trist oplevelse, så kom vi tæt på hinanden meget hurtigt og det var positivt for os alle. Og dét vil være det jeg tager med mig, slutter Liva.


Besøg os!

Du er altid velkommen til at komme, få en snak og mærke stemningen.

Læs mere

Tilmeld dig nu!

Hvis du allerede ved, at det skal være os, kan du tilmelde dig her.

Tilmelding