Udflugten med efterskolen til Normandiet i Frankrig blev en overvældende oplevelse for os alle

Theis Molin Sørensen fra Sorø går i 9. klasse på Eisbjerghus Internationale Efterskole, hvor han netop er kommet hjem fra en spændende udveksling til skolens samarbejdspartner i Dreux, Frankrig. Især én udflugt gjorde stort indtryk på alle.

En af de mange ture som klassen var på, gik til Normandiet, hvor de amerikanske gravsteder er fra 2. Verdenskrig er placeret. – Solen skinnede fra en næsten skyfri himmel, og selv om det kun var marts måned, var det ikke bidende koldt, fortæller Theis og fortsætter: – Jeg tror ikke, at jeg var den eneste, der blev fuldkommen overvældet, da jeg så de titusindvis hvide marmorkors- og Davidsstjerner.

– Det smukke vejr stod i slående kontrast med den tragiske historie bag alle disse kors og stjerner. Der var en larmende stilhed, jeg aldrig vil glemme. Der gik et stykke tid før klassen igen begyndte at tale som sædvanligt – og udflugten har sat sit aftryk på os alle, tilføjer han eftertænksomt.

Theis oplevede også mange andre fantastiske ting på turen. Dog var det ikke Paris’ brede boulevarder eller Normandiets flotte natur, der gjorde størst indtryk. Det var derimod de franske elevers gæstfrihed. Fra det øjeblik han trådte ind ad værtsfamiliens dør, følte han sig som en medlem af familien.

– Alle var utroligt opmærksomme på om jeg manglede det ene eller det andet. Jeg kunne næsten ikke gå i fem minutter uden at de, på et lidt tvivlsomt engelsk, spurgte om jeg ikke var sulten, kunne bruge et bad ol., fortæller han med et smil på læben og tilføjer: Jeg var faktisk ikke et sekund i tvivl om, at hvis jeg havde bedt om en hummer fyldt med Beluga kaviar, så havde de gjort alt hvad de kunne for at skaffe
det på trods af økonomi, tid og sted.

Theis valgte Frankrig som sit rejseland, da han altid har haft en forkærlighed for fransk kultur. – Deres mad, byer, kunst og livsstil kan slet ikke sammenlignes med noget man kan finde andre steder, siger han begejstret. Da jeg har haft franskundervisning de sidste 3 år, så var chancen for at kunne tale fransk med franskmænd simpelthen ikke til at afslå – selvom udvekslingsrejsen til Indien også lød utrolig spændende. Jeg har ikke kun forbedret mit franske rigtig meget, selve opholdet var så fascinerende, og jeg er enormt glad for mit valg – jeg føler jeg har lært utrolig meget, slutter Theis.

FAKTA

På Eisbjerghus Internationale Efterskole er der fokus på at give eleverne stor viden og information om den verden vi lever i, så de bliver klædt godt på til fremtidens udfordringer.

Både de sproglige, kulturelle og naturvidenskabelige fag vægtes højt og der tilbydes forskellige sprogcertifikater. Afhængig af linjevalg går den årlige udvekslingsrejse til skoler i Frankrig, Spanien, Indien, Kina eller Japan.

Besøg os!

Du er altid velkommen til at komme, få en snak og mærke stemningen.

Læs mere

Tilmeld dig nu!

Hvis du allerede ved, at det skal være os, kan du tilmelde dig her.

Tilmelding