Energiteamet høster hæder

Mandag den 13. marts tog energiteamet til en afslutningsdag på projektet "prisværdig energiadfærd" i konferencecenteret ”Huset” i Middelfart. 

Dagen bød spændende indslag, startende med oplægget ”De store klimaudfordringer - hvad kan vi gøre?” v. Direktør Rasmus Martens Jakobsen fra Transition. Det var et noget dystert og provokerende fremtidsperspektiv som i yderpositionerne enten kunne frembringe apati eller vrede bl.a. tilhørerne. Vores fremragende elever blev heldigvis (moderat) vrede.

Dernæst var der et klima topmøde – i form af en interaktiv workshop, hvor vi blev inddelt i tre delegationer fra hhv. Kenya, Kina og EU. Med det udgangspunkt skulle vi argumentere for forskellige klimatiltag. Interessant og måske en øjenåbner ifht. hvilke modstridende interesser eksempelvis Kina og EU kan have ifht. globale miljøtiltag.

Næste punkt var skolerne der skulle pitche deres indsats. Eisbjerghus Internationale Efterskoles elevers oplæg var rigtig godt og de osede af stolthed over ikke mindst deres energidag (og undertegnede var temmelig stolt af eleverne).

Ved præmieoverrækkelsen trak vi to af fire priser hjem til skolen. Priserne var:

  1. Hvor meget det rent faktisk lykkedes skolerne at spare
  2. Elevengagement
  3. 5 årsplan
  4. ”godt på vej” 

Vi fik desværre ikke så overbevisende besparelser. Lidt ærgerligt, de det jo i bund og grund er dét det handler om. Det er dog en længerevarende proces der lige er blevet startet på Eisbjerghus i år, hvor der både skal arbejdes med tekniske løsninger/moderniseringer og adfærden blandt elever såvel som personalet.

Til gengæld vandt vi både for elevengagement og 5 årsplan, hvilket vi er utrolig stolte over!

Til den efterfølgende spisning talte vi om fremtiden med teamet og her var de alle meget interesseret i at være aktive året ud. Der blev foreslået, at det nuværende energiteam afholdt et aftensarrangement for vores kommende elever og hjalp dem igang med processen, en super god ide!

Tak til vores engagerede energiteam, som fortjent høstede bifald fra skolens øvrige elever i dag i frokostpausen.

Ulf Benzon Soll

Lærer og koordinator for projektet

 


Besøg os!

Du er altid velkommen til at komme, få en snak og mærke stemningen.

Læs mere

Tilmeld dig nu!

Hvis du allerede ved, at det skal være os, kan du tilmelde dig her.

Tilmelding