EU, tegneserier og shopping i Bruxelles; heaven

So this was Brussels. And what have we done?

De to niende-klasser på Eisbjerghus Internationale Efterskole rejste i november/december 2016 til Bruxelles for at arbejde med EU. Vi besøgte Europa-Parlamentet, Kommissionen og mødte danske politikere og medarbejdere i EU.

Af: Julie, Emilie, Chaya & Katinka. Elever i 9. klasse på Eisbjerghus Internationale Efterskole.

EU

Vi bliver påvirket af EU hele tiden - selv når vi ikke tænker over det. På Eisbjerghus synes vi, at det er vigtigt, at eleverne lærer om EU. Formålet med rejsen var derfor, at vi skulle opnå mere viden omkring EU. Vi havde to lærere med. Lennart med de barske børnerim, der blev læst højt på busturen. Og Klaus, som er smaskforelsket i EU. Vi har derfor haft arbejdet meget med EU i timerne og syntes, det var spændende at komme ned at se det med egne øjne.

Vi besøgte Parlamentet, hvor vi snakkede med Christel Schaldemose, der sidder i Europa-Parlamentet for Socialdemokraterne. Hun fortalte om Parlamentets og hendes arbejde. Som en bonus fik vi muligheden for at deltage i en tværnational ungdomskonference kaldet EYE2016 i Europa-Parlamentet. Vi besøgte også EU-Kommissionen, hvor vi hørte et foredrag om Kommissionens arbejde, og hvor en af Margrethe Vestagers medarbejdere fortalte om hendes arbejde.

EYE2016 er et projekt, som Parlamentet har sat i gang for at høre, hvad de unge i EU mener om problemerne. Om vi har nogle ideer og løsninger. Emnet for ungdomskonferencen var “Migration, integration and radicalisation in EU”. Udover os fra Danmark var der unge fra Ungarn og Østrig repræsenteret. Det var meget spændende at arbejde med og at høre om de andre unges holdninger. Især fordi de kom fra nogle andre lande med anderledes meninger end os. Vi talte selvfølgelig allesammen engelsk, og det gjorde det lidt mere udfordrende, men også lærerigt. Det er fedt at vide, at vores ideer faktisk bliver sendt videre til politikerne, der kan bruge vores ideer. I panelet af EU-politikere, som lyttede til vores forslag, sad også Mairead McGuinnes. Hun er medlem af Parlamentet og stiller op som formand ved det næste valg.

Tegneserier

Vi har arbejdet med tegneserier i dansk, og Belgien er specielt kendt for deres tegneserier. Derfor var det en oplagt mulighed at tage ud at se på tegneserie-kulturen i Bruxelles. Vi var på tegneseriemuseum, hvor vi lærte om de forskellige kendte tegneseriers oprindelse og deres forfattere. Vi fik også en guidet tur rundt i Bruxelles, hvor vi bl.a. så vægmalerierne, som er malet overalt i byen på tilfældige bygninger. Det ville hurtigt blive kedeligt, hvis vi skulle ud på museer og høre om Belgiens historie. Så det var fedt at beskæftige sig med et alternativt emne som tegneserier for at gøre det lidt sjovere og mere spændende.

Fritid

Men det hele var ikke kun EU og tegneserier. Der var også plads til efterskolehygge og shopping. Vi brugte aftenerne på at gå ture i gågaderne og kigge på alt den flotte julepynt. Vi skulle selvfølgelig også have belgiske vafler og pommes frites. Vi fandt mange hyggelige caféer, hvor vi sad og drak varm kakao, når det blev lidt for koldt. Men vi fik også shoppet en hel del, og der gik ikke længe, før vi vidste, hvor de vigtigste butikker lå.


Besøg os!

Du er altid velkommen til at komme, få en snak og mærke stemningen.

Læs mere

Tilmeld dig nu!

Hvis du allerede ved, at det skal være os, kan du tilmelde dig her.

Tilmelding