Vores Eis – Mød de ansatte

Birthe Marie Lausten (bedre kendt som BM), lærer.

Fag: Fransk (DELF), dansk, steps to my future.

BM bor ved Brejning Strand og har tre børn på henholdsvis 14, 23 og 25 år. Den yngste pige på 14 bor delvist hos sin far, mens de to store børn er fløjet fra reden.

Frankrig tur retur

Jeg begyndte at læse fransk på universitetet i Aarhus, men jeg blev aldrig rigtig færdig. Fra jeg var 19 til 31 år boede jeg nemlig meget af tiden i Frankrig, hvor jeg i første omgang arbejdede som au pair og senere kom til at arbejde på et hotel. Hotellets ejer var dansk, og vi blev kærester. Han blev også far til mine børn. Da vores ældste skulle begynde i skole, valgte vi at flytte hjem til Danmark, da jeg gerne ville have mine børn i det danske skolesystem.

Det var meningen, at jeg i Danmark skulle gøre mine fransk-studier færdige, men jeg kunne se, at ingen af dem, som jeg tidligere havde læst sammen med, var blevet undervisere. Og jeg brændte virkelig for undervisning. Derfor valgte jeg i stedet at tage på Læreruddannelsen i Jelling, hvor jeg havde linjefagene fransk, tysk, dansk og billedkunst.

Den rigtige mavefornemmelse

Jeg arbejdede 7 år på en folkeskole, inden jeg blev ansat på Eis i 2009. Jeg kan huske første gang, jeg var på besøg og fik en rundvisning af en elev, som hed Hans. Det var så tydeligt, hvordan han bare elskede sin efterskole, og det gjorde indtryk på mig. Jeg lagde også med det samme mærke til, at her var så pænt. Det betyder virkelig meget. Også på lærerværelset blev jeg taget rigtig godt imod. Alle var så søde og imødekomne, og de var interesserede i, hvem jeg var som menneske. Jeg kunne straks mærke, at her ville jeg gerne være.

Det unikke efterskoleliv

Det er meget unikt at være lærer på en efterskole. Man tager del i elevernes glæder og sorger, og man lærer dem at kende ordentligt. Det er også et kæmpe plus med den fleksibilitet, der er her på Eisbjerghus. Mulighederne er mange, og der er højt til loftet. Man får sjældent nej, når man kommer med en ny idé. Vi er også nødt til at være fleksible, for hverdagene er aldrig ens. Det er rigtig fedt med den uforudsigelighed. Når vi møder på arbejde, ved vi aldrig helt, hvad der kommer til at ske i dag.

Kærlighed til teenagere

Det bedste ved mit job er først og fremmest at arbejde med den aldersgruppe. Teenagere er sjove. Det er især fedt at opleve, når man åbner et vindue for dem, og de tager imod det. Når vi tager på udveksling, rykker de sig virkelig. Især fordi de bor ude hos værtsfamilierne. Grundlæggende lærer de den filosofi: ”Du får, hvad du giver.” Det er bare noget helt andet end at være turist i et land.

Vi lærer dem også at tage ansvar for deres eget efterskoleliv. De får lov at stå for tingene selv, og vi siger ja til deres ideer. De oplever stor succes ved at få det ansvar at planlægge og gennemføre forskellige projekter, mens vi voksne står i kulissen og er parate til at hjælpe, når der er behov for det. Og når det så brænder sammen, lærer de virkelig noget! På Eisbjerghus er det vigtigt, at eleverne tænker ud over sig selv. De skal gøre noget for andre. Det kan f.eks. være i form af velgørende arbejde, men det er også det at gøre noget for de andre elever på skolen.

Jeg er også meget glad for, at jeg har mulighed for at integrere mine hobbyer i mit arbejde. Jeg holder af at meditere, jeg er meget interesseret i film, og jeg er vinterbader. På Eis kan jeg dele mine interesser med eleverne og på den måde åbne et vindue til dem.


Næste nyhed

Fra d. 04. december 2017

Vores Eis – Mød de ansatte, Rune

Besøg os!

Du er altid velkommen til at komme, få en snak og mærke stemningen.

Læs mere

Tilmeld dig nu!

Hvis du allerede ved, at det skal være os, kan du tilmelde dig her.

Tilmelding