Mød to af vores elever

Anna Dresing er 16 år og går i 9. klasse. Hun kommer fra Middelfart, hvor hun tidligere gik på Vester Skole. Anna har været med Eisbjerghus i Indien. Frederikke er 16 år og går i 10. klasse. Hun kommer fra Hillerød, hvor hun tidligere gik på Grønnevang Skole. Frederikke har været med Eisbjerghus i Kina.

At vælge Eisbjerghus

Anna: ”Jeg var meget i tvivl om, hvad jeg skulle i 9. klasse. Jeg er ikke så meget til sport eller musik, hvilket mange efterskoler dyrker meget. Til gengæld har jeg altid godt kunne lide det internationale med sprog og rejser. Derfor ledte mine forældre og jeg efter en efterskole med netop dette fokus. Vi fandt Eisbjerghus på nettet, og det tiltalte mig meget, at jeg her fik muligheden for at rejse uden for Europa.”

Frederikke: ”Jeg har altid været rigtig glad for sprog og haft interesse for det internationale. Jeg har også tidligere været på sprogrejse. Da en ven af familien præsenterede os for Eisbjerghus, var det derfor meget naturligt at prøve at besøge skolen. Jeg er heller ikke så meget til sport, men jeg kan rigtig godt lide at være kreativ. Det var dog vigtigt for mig ikke at gå på kompromis med det faglige. Derfor virkede Eisbjerghus som det rigtige valg. Også fordi jeg her fik muligheden for at rejse til Kina. Et land, som jeg vidste meget lidt om, hvis man ser bort fra nogle almindelige fordomme.”

Det første indtryk

Anna: ”Jeg kan huske fra mit første besøg på skolen, at jeg var virkelig imponeret over parken. Solen skinnede, og alle eleverne hyggede sig. Det er også fedt, at man kan mærke stedets historie. Vi hører jo historier om lægen, som boede her engang, og om plejehjemmet. Her er bare rigtig fint, og der er styr på tingene. Det er også fedt at få besøg og kunne vise den flotte forhal med trappen frem.”

Frederikke: ”Det betyder meget for mig, at her er rent og indbydende. Og det er fedt med et stort naturområde på skolens grund og den flotte spisesal, hvor man næsten føler, at man er ude i naturen og kan følge med i de skiftende årstider. De mange rejsebilleder på gangene gjorde også et stort indtryk på mig. De er vildt inspirerende.”

Fællesskabet er det bedste ved Eis

Begge piger fremhæver fællesskabet som det allerbedste ved året på Eisbjerghus Internationale Efterskole.

Frederikke: ”Her lærer vi for alvor at give plads til andre, som er forskellige fra én selv. At anerkende i stedet for at nedgøre. Man kan selvfølgelig ikke nå at få et tæt forhold til alle på skolen, men vi har alle en god idé om, hvem hinanden er. Vi oplever også hinanden i pressede situationer, eksempelvis undervejs på udvekslingsrejsen, og på den måde får vi stor respekt for hinanden, og vi lærer at sætte pris på hinanden på trods af vores forskellige måder at gribe tingene an på.”

Anna: ”Jeg oplever faktisk, at det kan føles som om, at man får brødre og søstre. Eksempelvis kan det sagtens være, at du ikke kommer til at bo på værelse med nogen, som bliver dine allerbedste venner. Men man lærer alligevel at sætte pris på hinanden, lidt ligesom i en familie.”

Et anderledes forhold til lærerne

Anna: ”Selv når vi har undervisning, føles det hele bare som en del af en efterskoledag sammen med vennerne. Og kommunikationen med lærerne er rigtig god. De kender én så godt, at de kan mærke, hvis man f.eks. har en dårlig dag eller har brug for lidt ekstra tid. Der er en gensidig respekt, hvor man kender hinandens grænser. Det er meget anderledes end i folkeskolen. Det er også fedt, at der er så mange forskellige lærere på skolen, som gerne vil hjælpe og stå til rådighed.”

Frederikke: ”De lærere, som underviser os og skal have os op til eksamen, er også nogle voksne, som man kan se en film med, hygge med, spille spil med osv. På den måde kender man dem ikke bare som lærere. Man kender dem som mennesker.”

Den høje faglighed

Anna: ”Jeg blev ikke helt udfordret nok i folkeskolen. Her på Eisbjerghus bliver vi udfordret af nogle rigtig kloge lærere, som kender én og ved, hvordan de kan rykke med én. Det er ikke nødvendigvis vigtigt, at man som elev på Eis er super god til alle fag, men det er vigtigt, at man har lyst til at blive bedre og rykke sig.”

Frederikke: ”Jeg har faget Global Perspectives, som er meget studieforberedende. Vi lærer at skrive længere rapporter med kildehenvisninger osv., og vi skal aflevere et produkt, som ikke bare skal vises til klassen, men som skal ud i samfundet på en eller anden måde. I min gruppe producerede vi eksempelvis et undervisningsmateriale til grundskolen, som vi skulle ud at afprøve i en rigtig skoleklasse. Det er på mange måder et udfordrende fag, men vores underviser er rigtig god til at guide os igennem, så vi lærer utrolig meget af det.

I tysk har vi også en lærer, som udelukkende taler tysk til os, hvilket skræmte mig lidt i starten, men jeg har lært rigtig meget af det. På samme måde lærer vi rigtig meget af vores forskellige sproglærere, som alle taler deres sprog flydende og kan give os kompetencer til faktisk at bruge sproget i hverdagssituationer eller på rejser. Det var rigtig sjovt at lære kinesisk af en kineser, fordi det er så anderledes et sprog, og det var rart at få en parlør, som kunne bruges på udvekslingen til Kina.”

Den personlige udvikling

Anne: ”Jeg har udviklet mig både fagligt og socialt i løbet af året på Eisbjerghus. Jeg var ret genert før. Nu er jeg helt klart blevet mere åben og har fået mere selvtillid. Jeg føler mig virkelig klar til at skulle i gang med en ungdomsuddannelse. Jeg har lært ikke at være bange for at vise mig frem, som jeg er. Jeg har også fået en bedre forståelse for, hvordan verden hænger sammen. Mens jeg var i Indien, følte jeg slet ikke, at jeg var så langt hjemmefra, som jeg faktisk var. Fordi jeg følte, at jeg havde en så god forståelse for det land, som vi besøgte.”

Frederikke: ”Som elev på Eisbjerghus lærer man at tolerere andre og at værdsætte forskellighed. Verden bliver på en måde mindre, samtidigt med at den bliver større. Det kunne godt føles grænseoverskridende at stå på gaden i Kina, hvor man ingen skilte kunne læse. Lige indtil en kineser smiler til én. Så er det alligevel ikke så fremmed. Eisbjerghus er det rigtige valg, hvis man har mod på verden.”

 


Besøg os!

Du er altid velkommen til at komme, få en snak og mærke stemningen.

Læs mere

Tilmeld dig nu!

Hvis du allerede ved, at det skal være os, kan du tilmelde dig her.

Tilmelding