Vores Eis - Mød de ansatte

Charlotte Tegen, afdelingsleder, coach og karrierevejleder.

Fag: Lifebalance, Steps to my future, Going Global og billedkunst.

Charlotte bor i Asperup og er gift med Lars Tegen, som var grundlægger af og første forstander på Eisbjerghus. Sammen har de børnene Julie, som er sygeplejerske, og Jeppe, som læser til lærer i Aarhus. Jeppe arbejder også som vikar på Eis.

Med fra begyndelsen

Jeg blev uddannet som pædagog for 25 år siden. Jeg er desuden uddannet billedkunstlærer og coach. Jeg har også taget en NLP Master og en diplomuddannelse i karrierevejledning. Jeg har faktisk altid arbejdet i skoleverdenen, og det er nok fordi, at jeg virkelig brænder for det med at få mennesker til at lykkes i en læringsdel. Dengang Lars havde et ønske om at starte en international efterskole, arbejdede jeg på Næsby Skole. Og det var min klare overbevisning, at jeg ikke skulle være en del af Eisbjerghus, men netop have mit eget arbejdsliv ved siden af. Da vi flyttede, fik jeg derfor job på Nørre Aaby Realskole, hvor jeg var i ca. et halvt år. Langsomt blev jeg alligevel mere og mere involveret i efterskolen. Jeg begyndte at have nogle aftenvagter og nogle timer i billedkunst. Efter fire år arbejdede jeg fuldtid på Eisbjerghus.

Fokus på elevernes trivsel

Jeg har haft meget motion, kreative aktiviteter og vejledning. Men også en del administration. Jeg er afdelingsleder med fokus på elevernes trivsel, og jeg er formand for kontaktlærerne, som kan bruge mig, når der opstår svære situationer eller konflikter.

Jeg kan rigtig godt lide det med, at jeg møder hver morgen kl. 7 for at gå rundt at vække eleverne. Jeg ser, om de har det godt og er klar til dagen. Det gør, at de føler sig set og hørt. Trives eleven ikke, går det også ud over både undervisningen og efterskolelivet. Jeg tager mig også af sygemeldinger og sørger for kontakten til hjemmet og kontaktlæreren. Jeg forsøger at finde ud af, hvad der skal til, for at de kan få det godt igen. Er der brug for en læge? Eller er de måske for pressede?

Fear of missing out

Rigtig mange af vores elever ønsker faget Lifebalance, hvor vi arbejder med det at have fat i sig selv. Det handler om at tro på sig selv. Det er en meget vigtig faktor i forhold til det personlige drive, der får os til at lykkes som mennesker. Eleverne siger, at de vælger Lifebalance for at få ro og en viden om, hvordan de skal navigere i deres liv.

De unge mennesker er altid online, og de er afhængige af likes på de sociale medier. De er i et kommunikationsflow hele tiden, men de har samtidigt brug for at være opmærksomme på deres indre, og hvad der er vigtigt for dem. De skal have sig selv med. Det store forventningspres betyder, at de har en frygt for at fejle. Det kan være rigtig svært at turde at være sig selv. Jeg prøver også at lære dem, at topkarakterer ikke fortæller, hvem de er som mennesker. Det glemmer de ofte.

At træffe de rigtige valg

Med mine forskellige uddannelser har jeg en stor værktøjskasse, som jeg kan bruge i karrierevejledningen. Jeg bruger kommunikation og coaching, når jeg hjælper de unge med at træffe nogle valg, som giver mening for dem. Jeg kan være nysgerrig og stille spørgsmål, som får eleverne til at reflektere. Netop det at få de unge til at træffe gode valg i vores tid, hvor alt er foranderligt, kræver rigtig meget. Det allervigtigste for mig her på Eisbjerghus er at give eleverne en tro på det, som giver mening for dem – og et mod til at gå efter det.

En helt speciel nerve

Der har altid været en helt speciel nerve på Eisbjerghus. Det har altid kendetegnet stedet. Her er alle ansatte ildsjæle, som virkelig vil noget med de unge mennesker og med deres kolleger. Alle på Eis har en stolthed over det, som de gør. Om det så er undervisning eller madanretning. Man vil bare så meget den her skole. Og der er en dyb respekt for alle faggrupper. Der er altid en kollega, som er klar til at hjælpe. Vi er meget forskellige som medarbejdergruppe, og det tror jeg er med til at gøre os stærke sammen.

Jeg vil også gerne nævne, hvor fantastisk det er med det gode forældresamarbejde her på Eisbjerghus. Forældrene har tillid til, at vi som skole er med til at få de unge til at lykkes. Jeg er meget ydmyg over, at de lader os varetage en så vigtig opgave. At vi får lov til – i samarbejde med forældrene - at arbejde med de unge.


Besøg os!

Du er altid velkommen til at komme, få en snak og mærke stemningen.

Læs mere

Tilmeld dig nu!

Hvis du allerede ved, at det skal være os, kan du tilmelde dig her.

Tilmelding