køkken.jpg

Køkkenpraktik

Køkkenfilosofien på Eisbjerghus Internationale Efterskole

På Eisbjerghus Internationale Efterskole arbejder vi med en filosofi om, at eleverne får det bedste skoleår i deres liv og at maden i den forbindelse er en væsentlig faktor for trivsel og samvær.

Dette gør vi ved at serverer varierede, veltilberedte retter 6 gange dagligt. Vi tilstræber at anvende sæsonbestemte råvarer, tilberedt af faglig kompetente medarbejdere.

Alle elever skal under deres efterskoleophold deltage i køkkenets arbejdsopgaver.

Eleverne deltager i de praktiske opgaver som madlavning, borddækning, oprydning, rengøring og opvask. Eleverne vil i løbet af deres køkkenpraktik deltage i alle arbejdsfunktioner, således at de får indblik i, kendskab til og forståelse for køkkendrift samt de til en hver tid gældende hygiejnekrav.

Arbejdsopgaverne udføres i tæt samarbejde med det ansatte køkkenpersonale, da elevernes oplevelse af deres køkkenpraktik skal være så positiv som muligt.

Opgaver som eleverne deltager i:

 • Klargøring af morgenmad
 • Tilberedning af varme retter
 • Tilberedning af kold mad
 • Lave salater, bager brød – boller og kager
 • Klargøre mellemmåltider
 • Får kendskab til diæter og vegetarretter
 • Tilberedning af årstids bestemte råvarer
 • Planlægning af fredagsmenu
 • Opvask
 • Rengøring af spisesal
 • Rengøring af køkken

Eleverne får en udtalelse ved skoleårets udgang.

Elite Smiley

Det er målet, at kosten følger de overordnede retningslinjer og anbefalinger for sammensætning og kvalitet, som Fødevarestyrelsen giver.

Vi tilstræber at anvende sæsonbestemte råvarer og at kosten er så varieret som muligt. Vi er opmærksomme på brugen af fedt og sukker i vores madlavning – hvorfor saft, juice, sodavand, ketchup m.m. ikke er daglige tilbud, men dog serveres af og til.

Vi er ikke fanatikere – Vi vil bare gerne lære vores elever at spise varieret kost som sikrer en mere stabil blodsukkerbalance, så både vores koncentrations- og indlæringsevne forbedres.

Vi sikrer at køkkenpersonalet til stadighed er bekendt med kostpolitikken og opnår og vedligeholder de nødvendige faglige kvalifikationer gennem kursus- og uddannelsestilbud.

Har du spørgsmål?

Find svarene under FAQ, hvor du/I finder svar på de mest gængse spørgsmål - eller du/I kan ringe eller kontakte os på mail.

Gå til FAQ

Kom på besøg!

Overvejer du at tage 9. eller 10. klasse på efterskole, så kom og få en forsmag på vores hverdag - den er ikke kedelig!

Læs mere

Tilmeld dig nu!

Hvis du allerede nu ved, at du vil tilbringe et efterskoleår hos os, har vi gjort tilmeldingen let...

Tilmelding

Bestil materiale!

Få tilsendt mere information om vores skole, så du træffer det rigtige valg.

Læs mere

@Eisbjerghus - Instagram

Følg vores dagligdag på Instagram 

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik